NESLAVNI HRVATSKI REKORDERI Alkohol ih je trebao ubiti, no oni su demantirali medicinu i ostali među živima

NESLAVNI HRVATSKI REKORDERI Alkohol ih je trebao ubiti, no oni su demantirali medicinu i ostali među živima

Iako medicinski priručnici kažu da četiri i više promila alkohola u krvi uzrokuju komu i moguću smrt, postoje i brojni pojedinci čiji primjeri to demantiraju. Teško je naći potpuno pouzdane podatke tko među njima drži neslavni rekord, no prema informacija koje kruže bespućima interneta čini se da su glavni favoriti Poljaci.

Priča datira iz 1995., mjesto radnje je Wroclaw, a neimenovanom Poljaku izmjereno je nevjerojatnih 14,8 promila. I ostao je živ, ali samo iduća dva dana. Međutim, nije ga ubio alkohol, već je podlegao ozljedama koje je dobio u prometnoj nezgodi koju je skrivio.

Njegov zemljak, beskućnik iz Cieszyna, prije šest godina postao je prvi čovjek koji je i službeno preživio 10 promila. Točnije, imao ih je čak 10,24, što je dvostruko više od potencijalno smrtonosne doze.

A evo i pregleda neslavne hrvatske liste. S obzirom da su svi uhićeni, službeno je “potvrđena” od MUP-a. Pa ako mislite da je Koprivničanin s 4,90 promila rekorder, varate se.

Makarska, IZMJERENIH PROMILA: 7,44

UHIĆEN ZBOG: Obiteljsko nasilje

Policija je na području Makarske 2003. godine intervenirala zbog obiteljskog nasilja. Nasilnik je bio toliko pijan da je već 15 godina nedodirljivi hrvatski rekorder. Izmjereno mu je 7,44 promila, a da dosegne ovaj rekord, navodno, trebalo mu je osam boca viskija.

Bjelovar, IZMJERENIH PROMILA: 6,26

UHIĆEN ZBOG: Alkoholiziranje na javnom mjestu

Bjelovarski policajci su 2014. na Odjel bjelovarske psihijatrije odveli vidno pijanog 30-godišnjaka. Olakotna okolnost mu je da nikom, osim sebi samome, nije naudio. No, u tome je bio prilično uporan s obzirom da je dosegao 6,26 promila.

Križevci,IZMJERENIH PROMILA: 5,68

UHIĆEN ZBOG: Vožnja automobila u alkoholiziranom stanju

Priča o (tada) 42-godišnjem Križevčaninu, koja datira iz 2002., jedna je od onih za rubriku “vjerovali ili ne” i ni malo se ne poklapa s onim što tvrde medicinski priručnici. Naime, policija je muškarca zaustavila dok je upravljao Ford Escortom i izmjerila mu 5,68 promila. Otpravili su ga u križevački Dom zdravlja, gdje je utvrđeno da može normalno funkcionirati, pa je potom upućen na “redovno” triježnjenje u policijsku postaju!? Inače, u trenutku kad je uhićen, već je imao zabranu upravljanja vozilom. A to mu je bio 23. put da su ga policajci zatekli kako automobilom upravlja za vrijeme zabrane. Od toga je 15 puta bio u alkoholiziranom stanju.

Beli Manastir, IZMJERENIH PROMILA: 5,32

UHIĆEN ZBOG: Vožnja bicikla u alkoholiziranom stanju

 

CROPIX/Ilustracija

Biciklizam obično ide ruku pod ruku sa zdravim životom, ali ne i u slučaju gospodina iz Jagodnjaka, dobrog poznanika policije. Do prosinca 2015., kada je postavio osobni rekord od 5,32 promila, bio je višestruko evidentiran zbog vožnje bicikla u alkoholiziranom stanju. I sam je bio šokiran promilima, jer je do 17.30 – kada je uhićen – popio samo “litru-dvije rakije i desetak piva”. A i to je “morao” jer je bio na svinjokolji, pa mu je, kako je rekao, alkohol trebao da se može skoncentrirat na posao.

Samobor, IZMJERENIH PROMILA: 5,27

UHIĆEN ZBOG: Vožnja traktora u alkoholiziranom stanju

Prije 14 godina samoborska policija intervenirala je zbog lakše prometne nezgode u kojem je sudjelovao neregistrirani traktor. Događaj se ne bi pamtio da “dreger” nije pokazao na 5,27 promila, što je do danas ostao rekord u kategoriji traktorista. A osim vožnje u alkoholiziranom stanju i neregistriranog traktora, dotični nije imao ni vozačku za isti. Kad su ga već krenule kazne…

Knin, IZMJERENIH PROMILA: 3,16

UHIĆEN ZBOG : Vožnja autobusa u alkoholiziranom stanju

Vozač autobusa na relaciji Knin-Zadar lani je priuštio putnicima vožnju iz noćne more. Nakon što je u nekoliko navrata prelazio autobusom na suprotnu prometnu traku, uznemireni putnici zatražili su ga da stane i otvori vrata, što je ovaj i učinio poslije dva-tri kilometra. Četvero prisebnijih alarmiralo je policiju. Kad su ga momci u plavom zaustavili, a još nije bilo ni podne, izmjerili su mu 3,16 promila. Nije se smirio ni nakon privođenja u policijsku postaju Knin. Prvo je ponudio mito, a kad mu to nije prošlo, započeo je s prijetnjama, a potom i fizičkim napadom.

 

Izvor: 100posto.hrAlkotesteri.net

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.