Rezultati akcija Brzina i Alkohol i droge – PU Zagrebačka

Rezultati akcija Brzina i Alkohol i droge – PU Zagrebačka

U dane vikenda od 20. do 22. listopada na području PU zagrebačke provedene su akcije pojačanog nadzora alkoholiziranosti sudionika u prometu, dopuštene brzine kretanja vozila i nadzora zlouporabe droga.

Kontrolirano je 1411 vozila i vozača te utvrđeno ukupno 983 prometnih prekršaja, od čega je 150 prekršaja vozača s alkoholom u krvi ili odbijanja alkotestiranja. Na mjestu prekršaja, kao mjera opreza oduzeto je 140 vozačkih dozvola, a iz prometa je isključeno 150 vozača. Kod

vozača (13.3%) alkotestiranjem je utvrđena koncentracija alkohola u organizmu veća od 1.5 g/kg ili su odbili alkotestiranje. Najviše zabilježene koncentracije alkohola kod vozača i vozačica su:

– u nedjelju, 22.10.2017.g. u 0.05 sati u gradu Jastrebarskom, u Zrinsko Frankopanskoj ulici, kod 46-godišnjaka koji je upravljao osobnim vozilom marke Fiat punto zagrebačkih registarskih oznaka utvrđena je koncentracija alkohola od 2.83 g/kg. Protiv njega je podnijet Prekršajni nalog, oduzeta mu je vozačka dozvola na rok od 12 sati i smješten je u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva,

– u nedjelju, 22.10.2017. u 3.55 sati, kod 27-godišnjakinje koja je upravljala osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka kolnikom Trga žrtava fašizma u smjeru istoka. Alkotestom joj je utvrđena koncentracija alkohola od 1.73 g/kg i isključena je iz prometa.

Za vrijeme akcije evidentirano je 10 vozačica (6.7%) koje su upravljale vozilom pod utjecajem alkohola. Prilikom provođenja akcije, 15 osoba je smješteno u posebne prostorije do prestanka djelovanja alkohola. Tijekom provedbe akcije Nadzora zlouporabe droga, preliminarno su testirane 4 osobe, a 1 osoba je odbila testiranje.

Od 150 prekršaja vozača s alkoholom u krvi ili odbijanjem alkotestiranja, evidentirana su 22 mlada vozača (14.7 %) kojima je izmjerena koncentaracija alkohola u nadzoru prometa.

 

http://zagrebacka.policija.hrAlkotesteri.net

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.