Na rubu znanosti: Vozaču izmjerili 3,97 promila?!

Na rubu znanosti: Vozaču izmjerili 3,97 promila?!

Proteklog tjedna na području Policijske uprave primorsko-goranske dogodilo se 75 prometnih nesreća, od kojih su četiri bile teže, a 71 lakša.
U prometnim nesrećama jedna je osoba smrtno stradala, tri su osobe teže, a 16 ih je lakše ozlijeđeno. Materijalna šteta procjenjuje se na oko 685.400 kuna.
U prometnim nesrećama sudjelovalo je šest pješaka, osam stranih državljana, ali i osam alkoholiziranih vozača.
Alkotestirana su 272 vozača, od kojih je kod njih 21 utvrđena koncentracija alkohola veća od 0,50 g/kg, kod jednog vozača do 0,50 g/kg, a tri vozača su odbila provjeru alkoholiziranosti. Od alkoholiziranih vozača najviše, njih 14 ih je bilo u dobi iznad 35. godine života, šest ih je bilo u dobi između 18. i 25. godine života, a pet u dobi između 25. i 35. godine života.
Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 3,97 g/kg izmjerena je u noći 27. svibnja 56-godišnjem vozaču, koji je upravljao osobnim vozilom marke Hyundai, zagrebačkih registracijskih oznaka. Zbog opasnosti da će nastaviti upravljati vozilom te ugrožavati sigurnost prometa na cestama zadržan je u službenim prostorijama policije i prekršajno prijavljen zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.http://www.rijekadanas.com/na-rubu-znanosti-vozacu-izmjerili-397-promila/Alkotesteri.net

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.