OVO NI ZA ŽIVU GLAVU NE POKLANJAJTE ZA BOŽIĆ STARIJIMA OD 50: Kampanje upozoravaju da je to za njih vrlo opasno

OVO NI ZA ŽIVU GLAVU NE POKLANJAJTE ZA BOŽIĆ STARIJIMA OD 50: Kampanje upozoravaju da je to za njih vrlo opasno

OVO NI ZA ŽIVU GLAVU NE POKLANJAJTE ZA BOŽIĆ STARIJIMA OD 50: Kampanje upozoravaju da je to za njih vrlo opasno

Šampanjac ili viski – boca nekog alkohola najčešći je poklon kada nekomu idete u goste. Za Božić se također, u nedostatku ideja, često poklanja alkoholno piće, pogotovo starijim ljudima, s obzirom na to da nikomu nije jasno što njima treba.

Zdravstvene kampanje ove godine pozivaju ljude neka dvaput razmisle o tome što će pod borom ostaviti za svoje roditelje, bake i djedove, odnosno sve one iznad 50. godine života. Kažu kako svojim starijim rođacima trebaju pokloniti svoje vrijeme i društvo umjesto boce pića jer je konzumacija alkohola među umirovljenicima u ozbiljnom porastu.

Istraživanje je pokazalo da u posljednje vrijeme najviše alkohola piju ljudi između 55 i 64 godine starosti. Oni su također skloniji pretjerati i probiti dopuštenu granicu tjednog unosa alkohola nego drugi.

Baroness Hayter kaže kako društvo još uvijek ispijanje alkohola povezuje s kasnovečernjim izlascima, tulumima i općenito sa svime što rade mladi. Stvarnost je, zapravo, drugačija. Puno se više alkohola pije u privatnosti svoga doma, i to ponajviše među starijim ljudima. Mladi se nekako sve više odlučuju za zdraviji životni stil.

“Ne želim biti ‘ubojica zabave’, ali to znači da je bolje ne poklanjati starijima alkohol za Božić. Ako žive sami i usamljenost je njihov najveći problem, radije provedite kvalitetno vrijeme s njima. To će im mnogo značiti”, kaže Hayter.

Izvor: net.hrAlkotesteri.net

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.